1 Korinten 13

1 Korinten 13:4

Vers 4 een pittig vers…

Geduld, dat is het eerste wat we lezen over de liefde in vers 4. Voor velen van ons een levenslang leerproces 😉 Als je dingen doet vanuit liefde én met geduld dan zie je dat dit een hele andere uitwerking heeft bij de mensen om je heen dan wanneer je ongeduld het wint. Gduld leren, ga jij de uitdaging aan?

 

Jaloers zijn. Het kan ook heel klein zijn, bijvoorbeeld je broer of zus in de kerk of je collega eigenlijk dat “ene” niet gunnen want jij wilt dat zo graag, maar goed je bent christen dus laat je het die ander dan toch maar doen en ondertussen ben je jaloers omdat je ziet dat diegende dat ook goed kan. Dit neemt vrede bij je weg. Zeg de volgende keer “nee” tegen jaloersheid en laat liefde de boventoon voeren! Je merkt een groot verschil en vrede!

 

Oefff.. liefde is niet gewichtig en ook niet trots.. Toch nog even wat extra eer na me toehalen.. Een klein beetje gewichtig doen kan toch geen kwaad?

Toch nog even laten merken dat ik hier gewoon echt de beste in ben.. Een klein beetje trots kan toch ook geen kwaad?

Is dit zo? Waar blijft de liefde als je je eigen “ik” voor laat gaan?

Vers 4 is een pittig vers, waar nog veel meer over te schrijven is. Voor nu laat ik het hierbij, genoeg om over na te denken 😉

 

Welke uitgading ga jij deze komende week met jezelf aan? Voor God is niets onmogelijk, dus doe dit samen met Hem.

Gods zegen,

Leven in Hoop ✍🏼

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *