Lees hier de overdenkingen

Zoals je bent

Psalm 139:1-6
Heer, u doorgrondt me, u kent me. Een psalm uit de bundel van David. 2 U ziet mij of ik nu zit of sta. U verstaat mijn gedachtenal van verre. 3 U slaat mij gade of ik nu rust of werk. Wat ik ook doe: het is  u vertrouwd. 4 Voor er een woord over mijn lippen komt, weet u al, Heer, wat ik denk. 5 U bent om me heen, u bent voor me en achter me, en uw hand ligt op mijn schouder. 6 Dat u me zo kent kan ik niet bevatten, het gaat mijn verstand te boven. 

God heeft jou geschapen in de schoot van je moeder. Toen jij nog in het verborgene was, wist God al van jou bestaan en hoe je zou zijn, want Hij heeft jou geschapen zoals je bent.

Zoals je bent ben je welkom bij God. God vraagt geen perfectie of dat je afstand moet doen van wie je bent als je voor Hem wilt kiezen, nee “gewoon zoals je bent” dat is genoeg.

Jezus liefde is als een warme deken die je wil bekleden.
Waar je in weg kan kruipen om te schuilen.
Waar je kunt rusten als je moe bent.
Waar je warmte ontvangt als je dit nodig hebt.

Ben je bang dat als je voor Jezus kiest dat je het dan niet meer zelf dingen mag beslissen? Dat je dan niet meer mag zijn wie je bent? Hier boven staat in Psalm 139 vers 2: U ziet mij of ik nu zit of sta. U verstaat mijn gedachten al van verre. God kent jou al! Hij weet al wat je denkt en voelt! Hij is jouw Schepper! Je mag komen, gewoon zoals je bent.

Of zeg je juist, maar ik ben goed zoals ik ben. Ik help de mensen om mij heen. Ik behandel mijn naaste goed. Super! Mee doorgaan.

Dan weet jij dat wie je bent genoeg is om zo bij Jezus te mogen komen.

We weten allemaal dat we in een gebroken wereld leven. Waar veel pijn en verdriet is. Ook zijn we allemaal op zoek naar rust en vrede in ons leven.

Er kwam een kloof tussen God en mensen toen Adem en Eva in het paradijs de fout in gingen en luisteren naar de slang, de satan die ons als mens kapot wil hebben.

God beloofde dat de weg tussen God en mens herstelt zou worden. Over deze belofte/profetie lezen we veel in het oude testament in de Bijbel en zien we de vervulling van deze belofte/profetie in het nieuwe testament.

Jezus Gods Zoon is deze vervulling! De gebroken weg tussen God en mensen heeft Jezus herstelt door de sterven aan het kruis voor al onze zonde (verkeerde dingen die we doen) en voor al onze tekortkomingen, pijn en ziekte.

Jezus naam is de enige die redt! En we hebben allemaal redding nodig, want we maken allemaal fouten, we zijn mens.

We hebben allemaal vergeving nodig. En Jezus biedt ons dit aan.

En we krijgen er diepe rust en vrede voor terug. In het midden van een wereld waarin het vaak stormt zal je dan ware rust en ware vrede ervaren.

Er zal een last van je afvallen als jij kiest voor Jezus.

Je mag komen zoals je bent! God heeft jou zo geschapen.

Wat verandert er dan? Of misschien is het beter om te vragen/zeggen: Wat krijg ik erbij? Vergeving! Rust! Vrede! Eeuwig leven! De weg tussen God en mensen is herstelt door Jezus.

Laat je eigen ik, laat je eigen onzekerheid niet langer in de weg staan! Vraag Gods Geest om je te laten zien wie Jezus is.

Het kruis is leeg! De weg is vrij! Jezus is opgestaan, Hij leeft!

Doe het niet langer meer alleen, maar ga verder: samen met Jezus!

Merk je afstand?
Merk je strijd?
Merk je dat je eigen “ik” in opstand komt?
Dat is Gods liefde die jou probeert te zeggen: laat maar los en neem mijn liefde voor jou aan.

Zijn Hand ligt op jouw schouder, pak Hem aan.

Gods zegen,
Leven in Hoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *