Lees hier de overdenkingen

De koers van het leven

Hebreeën 12:2&3 Laten we daarbij de blik gericht houden op ​Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof: denkend aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag, liet hij zich niet afschrikken door de schande van het ​kruis. Hij hield stand en nam plaats aan de rechterzijde van de troon van God. Laat tot u doordringen hoe hij standhield toen de zondaars zich zo tegen hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft.

Alles op rolletjes en hebben we de juiste koers te pakken. Alle dingen lukken en we zitten lekker in ons vel. We streven erna om dit zo te houden, dit willen we niet meer kwijt. Het loopt lekker in je gezin, op je werk, met je studie gaat lekker en je relatie met Jezus gaat goed. Je maakt bewust tijd voor Hem vrij en zoekt Hem in je dagelijks leven steeds weer op.

En zo ineens komen er links en rechts kleine afleidingen. De een kunnen we makkelijk weerstaan en van de andere denken we `ach, zo erg is dat niet´ en we drijven langzaam af van de juiste koers.

Het kunnen blijvende kleine triggers zijn of grote dingen die onze focus langzaam van Jezus afkrijgen. We houden nog net zoveel van Jezus, hebben Hem nog net zoveel nodig in ons leven, alleen wordt het alles van Hem verwachten uit Zijn liefde en genade voor ons dan snel een gewoonte: God zorgt toch wel, Hij vergeeft toch wel. We gaan leven vanuit ons verstand in plaats vanuit ons hart naar Jezus.

De zomer staat voor de deur een periode van rust, vakantie, terrasjes, dagjes weg, lekker naar het strand, vrije tijd, een super tijd! Kom tot rust en zoek je rust in Jezus en blijf waakzaam, hou je koers vast! En stel deze zo nodig bij, want ook deze zomer staan de zegeningen van God al voor je klaar.

Psalm 32:8 ‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan.
Ik geef raad, op jou rust mijn oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *